Що і де їсти в Іспанії

Спеціально для туристів в Іспанії кулінарні експерти склали гастрономічну карту країни. У кожному регіоні вони вибрали одне блюдо, яке варто спробувати іноземним гостям. Так, у Валенсії це паелья, одна з найвідоміших страв не тільки регіону, а й усієї країни. Воно являє собою рис з додаванням морепродуктів і м’яса кролика або курки, приправлений шафраном. Паелью готують на спеціальній широкій і неглибокій сковороді, а найсмачнішою вважається злегка підгоріла крупа по краях блюда.

У південно-західному регіоні Естремадура експерти виділили сорт хамона Іберіко. Його називають найблагороднішим з усіх видів іспанського копченого м’яса і роблять з іберійських свиней, які харчувалися солодкими горіховими жолудями. Щоб приготувати хамон, м’ясо солять і сушать на повітрі протягом 36 місяців. Фахівці рекомендують вживати його з білим або червоним хересом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ  Секс в літаку - це взагалі можливо?

У північній провінції Кантабрії головне блюдо – анчоуси. Їх виловлюють поблизу Сантонії на атлантичному узбережжі регіону. Найчастіше анчоуси продаються в маринаді з оливковою олією і консервованими в жерстяних банках. Вони міцні і гнучкі на дотик, з кольором від червонувато-коричневого до світло-карамельного, з ароматом і смаком, в якому дотримано баланс масла, солі і риби.

За Каталонією на гастрономічній карті Іспанії закріплений сезонний овоч кальсотс. Він нагадує цибулю-порей. Як правило, кальсотс продається з січня по квітень, а кращий спосіб його спробувати – приготувати на барбекю і подати до столу разом з соусом ромеско і келихом місцевого вина.

Серед інших традиційних страв експерти відзначили:

  • рагу Фабада з білої квасолі зі шматочками жирного м’яса і ковбаси (Астурія),
  • обсмажені на оливковій олії маленькі перці Падрон (Галісія),
  • суп Сальморехо (Андалусія),
  • юшка з тунцем і тушкованою картоплею Марсітако (Країна Басків),
  • іспанська кров’яна ковбаса Морсільо (Кастилія-Леон),
  • овочеве рагу Пісто (Кастилія-Ла-Манча),
  • біла спаржа з ​​майонезом (Наварра).