Вулична їжа в Індії. Наскільки це небезпечно?

Вулична їжа в Індії, можливо, не найкорисніша і не найсмачніша у світі, але точно найрізноманітніша. Проте, перш ніж починати куштувати, варто дізнатися, як правильно це робити, щоб уникнути неприємностей зі здоров’ям.

По-перше, перевагу краще віддавати смаженим стравам. Термічна обробка гарантує, що шкідливі бактерії точно вбиті. У цій категорії варто вибрати картопляні котлети Самоса і Алоо Тіккі, свіжообсмажені горіхи, бомбейські сендвічі, смажену кукурудзу і слойки з овочами.

Друга порада – уникати страв з йогуртом. Найчастіше цей продукт у вуличних торговців зберігається у великих тарах і дуже швидко псується через спеку. Але якщо ви бажаєте спробувати популярний Дахі Пурі, який готують на основі йогурту, то краще його замовити в ресторані швидкого харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ  Чи потрібно залишати чайові в готелі

Третя порада – обов’язково перевіряти, яку воду для своїх страв використовують вуличні торговці. Якщо ви бачите, що це вода з запечатаних пляшок, сміливо замовляйте вподобане блюдо. Якщо ні – проходьте повз. Порада особливо стане в нагоді тим, хто має намір спробувати популярне на індійських вулицях блюдо Пані Пурі – кульки з тіста, які подаються з бульйоном з води з різними спеціями і добавками.

Також експерти рекомендують зайвий раз не заправляти страви традиційним індійським соусом Чатні. Незважаючи на те, що це лише спеції, змішані зі свіжими травами, фруктами чи овочами, вони можуть бути небезпечні для людини. Причина тому – вода, в якій були вимиті інгредієнти або якої розбавлений соус. Фахівці радять в якості добавки до їжі віддавати перевагу маленьким упаковкам з кетчупом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ  Шпаргалка: що потрібно зробити перед подорожжю

В Індії не варто купувати нарізані фрукти. Замість них краще придбати нечищені манго, апельсини і банани. Коли ви самі знімаєте корочку, можна не хвилюватись, в якій воді мили ці плоди. Також варто пройти повз будь-яких страв з м’яса, крім варених на пару місцевих пельменів Момо. І краще не зловживати спеціями.

І остання порада фахівців – їсти стріт-фуд в місцях, де це роблять місцеві жителі і віддавати перевагу кіоскам з чергами. Висока прохідність – ознака того, що продукти тут не залежуються, а значить, вони не встигають зіпсуватися.